Daruszögi Vendégház

3412 Bogács, Rozmaring u. 3.
 
 
Mob.:
+36-30-9055-234
 
+36-20-9590-040
E-mail:

csaterapo@gmail.com


Csáter Apó Pincéje

Kattintson a képre, ha a pincére kíváncsi

Szolgáltatások


SAT TV * Parkolási lehetõség az udvarban * Programszervezés * Borkóstolás

 

Igénybevehetõ eszközök


Gáztûzhely * Hûtõszekrény * Fagyasztó * Mosogató * Teafõzõ * Kávéfõzõ * Étkészlet * Mikrosütõ * Edénykészlet * Tisztítószer * Mosogatószer * Színes televízió * Kerti bútorok * Fedett pihenõhely * Tûzrakóhely * Grillezõ * Hinta

 

Útvonal tervezõ

 

Elvira

 

Volán menetrend

 

 Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

emeleti 4 ágyas szoba, fürdõszobával
emeleti 2 ágyas szoba, fürdõszobával
földszinti 2 ágyas szoba, fürdõszobával
földszinti 2 ágyas szoba, fürdõszobával

3 000,-Ft+IFA/fõ/éjszaka

Fűtési szezonban:

3 250Ft+IFA/fő/éjszaka

Üdülési csekket is elfogadunk.

Üdülési csekket is elfogadunk.

földszinten étkezõ konyha

 

Kedves Vendég

Láttam a tengert Rimininél, s hallhattam sejtelmes morajlását Monte Carlónál. Megcsodáltam Szentpétervár fényes palotáit, rabul ejtett a regényes Rajna és Csíksomlyó búcsújának misztikája. Krakkó Mária templomát soha nem feledem, miként a császárváros Bécs karácsonyi fényeit és illatait sem.
Ám, hogyha megállok a bogácsi Galagonyás-tetõn és széttekintek az egymásbe szelídült térformák között, ahol a lábamhoz térdelt növények nevét és virágait is tudom, és tudom, kik mennek az úton, akkor elfeledek minden más csodát, s számat csupán annyi hagyja el, azt is inkább magamnak suttogva: ez itt a világ közepe.
Igen, mert nekem nem csupán térkép e táj, szülõhazám e hegyekkel ölelt, szelíd hajlatú, szõlõt és kalászt érlelõ "kis ország" - Bogács.
Önök kedves Vendégeink egy õsidõk óta lakott területen járnak. A neandervölgyi õsember kortársa itt élt a Hór patak völgyében. Csontmaradványait 1932-ben találták meg a mai Bogácstól északra 5-6 kilométernyire, a Subalyuk barlangban. Az õskõkorszak emberének "üzenete" a tomorvári kõkalapács, amit 1876-tól Budapesten, a Nemzeti Múzeumban õriznek. A kora-bronzkor több mint három és félezer éves gazdag leletanyaga pedig 1988-89-ben került elõ az ugyancsak Bogácshoz tartozó Pazsag-tanyáról. Bogács nevét elõször 1248-ban vetették papírra. Ez alapján is csaknem 750 éves település. E hosszú századok során "megbûnhõdte már e nép a múltat, s jövendõt". Járt itt hódítóként tatár, török, labanc, német, orosz és még ki tudja milyen náció. S e nép minden pusztulás, megpróbáltatás ellenére, mint poraiból éledõ fõnixmadár, mindig újjászületett.
Akik ma jönnek ide - mert ma is jönnek ide Európa szinte minden részérõl - azok barátsággal jönnek. Pihenni, kikapcsolódni, gyógyulni, élményeket gyûjteni. Igen, mert Bogács egy kicsit az "Isten kegyeltje". Az emberléptékû táj egymásba szelídült hegyeivel, síkságaival a szemet táplálja, Bogács több mint 70 fokos gyógyhatású termálvize a testet gyógyítja, a Vénhegy, Galagonyás, Baglyos lejtõin termett tüzes olaszrizling, rizlingszilváni a szellemet élénkíti, a lelket vidítja.
Bogács Észak-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlõdõ üdülõfaluja. Oly annyira az, hogy képes volt a táj két híres történelmi városát, Egert és Mezõkövesdet jelképesen összekötõ "idegenforgalmi egyenes szakaszt" háromszöggé feszíteni.
A termálfürdõ, a tüzes bor mellett természetesen panziók, kempingek, többszáz hétvégi ház, éttermek, vendéglátó helyek, horgászati, vadászati lehetõség, a Bogácsi Nyár számtalan kulturális rendezvénye (pl. orgonaének hangverseny a 700 éves Szent Márton templomban, zenei és képzõmûvészeti táborok), az évrõl évre jelentkezõ "Bükkvinfest", a négynapos Nemzetközi Borfesztivál sok látványos rendezvénye adnak maradandó élményt mindazoknak, akik felkeresik Bogácsot.
Akik itt élnek, akiket ide teremtett a sors, a vendéglátók barátságos emberek. Jó szívvel, kedves szóval invitálják a vendéget házaikba, asztalukhoz. Szemük mosolya, s kemény kézfogásuk egyet jelent: érezzék nagyon jól magukat Bogácson. Minálunk, a "világ közepén".

Hajdu Imre